Kiinnostava, koukuttavakin – arviossa Flat Earth

Julkaistu Infernossa 10/2018.

Flat Earth
None for One
Suur Etikett

Flat Earth on HIMissä vaikuttaneiden kitaristi Mikko ”Linde” Lindströmin ja rumpali Mika ”Kaasu” Karppisen sekä Amorphisin entisen basistin Niclas Etelävuoren ja Polanskin laulajan Anttoni ”Anthony” Pikkaraisen muodostama kokoonpano, jonka debyytin tuottajana toimii useiden HIM-albumien takaa löytyvä Hiili Hiilesmaa.

Vaikka esimerkiksi Blamen aloittavat syntikat ja Limelightin kertosäe tuovat pyytämättä mieleen HIMin tuotannon, albumin musiikki ei onneksi ole silkkaa lainatavaraa. Flat Earth onnistuu loihtimaan albumilleen erikoisen tunnelman, joka pujottelee kiinnostavasti genrerajojen välissä. 

Yhtyeen musiikki on sekoitus melankolista ja mollivoittoista vaihtoehtorockia, folk metalia, psykedeliaa sekä pintakarheutta, jota tosin olisi voinut hioa valmiimmaksikin. Muutaman tasapaksun kappaleen lisäksi viimeistelemättömyyttä on kuultavissa erityisesti lauluissa.

Puutteistaan huolimatta albumi on kiinnostava, koukuttavakin. Parhaimmillaan se jopa helpottaa oudosti kaipausta johonkin, jota ei tiennyt tarvitsevansa; johonkin, jota ei edes tiennyt olevan olemassa.