Kiinnostava sekoitelma brutaalimman osaston kuoloa ja teknistä osaamista – arviossa Hath

Julkaistu Infernossa 5/2019.

Hath
Of Rot and Ruin
Willowtip

Death metal -osastolla on laitettu hyvä kiertämään, kauniisti pistääkseni. Mikäpä siinä, kunhan paketti toimii. Yhden toimivan pakkauksen julkaisee New Jerseyn Hath.

Levy-yhtiö Willowtipin katalogista löytyy myös Britannian Slugdge. Sen viimevuotinen Esoteric Malacology nostatti kulmakarvoja taidokkaalla melodis-teknisellä death metalillaan. Levyä kuunnellessa huomasi, että Opethin Deliverancen (2002) aikoihin on oltu erityisen valppaina.

Sama juontuu mieleen Hathin ulosannista. Apinointiin ei sorruta, vaan vääntö on suorempaa ja paljon brutaalimpaa, eikä blastauksessa säästellä. AJ Vianan kannutusta onkin ilo kuunnella. Mies soittaa ilmeikkäästi, ja siirtymät china-kikkailuista täysblastiin hoidetaan saumattomasti. Jalka käypi vilkkaasti bassarilla.

Of Rot and Ruin on kiinnostava sekoitelma brutaalimman osaston kuoloa ja teknistä osaamista. Vänkkäykseen ei lähdetä sitten yhtään ja sovitukset tuntuvat perustelluilta. Puhtaat laulutkin ovat osastoa Travis Ryan.

Kunhan biiseihin lisätään vielä enemmän koukkua ja ytimekkyyttä, Hathista voinee ennustaa kovaa nimeä. Ronskimpi irtiotto esikuvistakaan ei varmasti tekisi pahaa.