Kimuranttia ja kiehtovaa black metalia – arviossa Lvme

Julkaistu Infernossa 4/2024.

29.05.2024
LVME
Of Sinful Nature
NORMA EVANGELIUM DIABOLI

Kimuranttia melodista ja pimeää black metalia tykittelevä Lvme on mielenkiintoinen arvoitus. Metal Archivesin mukaan sen kotimaa on ”kansainvälinen”. Muuta ei sitten tiedetäkään. Bändin ensimmäisen levyn The Blazing Iniquityn (2019) julkaisi From Below, ja kakkoslätyn pistää pihalle Norma Evangelium Diaboli.

Lvmen laulaja kuulostaa kuitenkin aivan Teitanbloodin NSK:lta, ja Teitanblood on julkaissut levyjä kummallakin lafkalla. Teitanbloodin rumpali J on lisäksi From Below’n perustaja. Sattumaako? Biisit ovat sen verran polveilevia ja vänkyröitä, että mukana voisi olla kuka vain esimerkiksi Deathspell Omegasta tai Funeral Mististä. Samankaltaisilla poluilla tässä vaelletaan.

Mutta spekulointi sikseen, antaa taiteen puhua puolestaan. Ja miellyttävästihän se puhuu. Biisit ovat pääosin ripeätempoisia, mutta juuri oikeista väleistä löytyy sopivia hengähdystaukoja, jotta kokonaisuus jaksaa kiehtoa finaaliin asti.

Eipä Lvmesta löydy juuri haukuttavaa. Monisyiset sävellykset ovat kiehtovia ja toimivia, joskin niistä jää uupumaan se viimeinen silaus, ne koukut. Kokeilun arvoinen juttu silti, mikäli hieman haastavampi black metal kiehtoo mustaa mieltäsi.

Lisää luettavaa