Kivaa harrastamista – arviossa Cantique Lépreux

Julkaistu Infernossa 3/2024.

15.05.2024
CANTIQUE LÉPREUX
Le Bannissement
EISENWALD

Hiljalleen tyhjyydestä käynnistyvä Le Bannissement on kanadanranskalaisen Cantique Lépreuxin kolmas albumi. Levyistä jokaisen on julkaissut pienehkön profiilin Eisenwald, joten suuri menestys on kiertänyt yhtyettä niin markkinoinnin kuin miksei myös musiikin puolesta.

Cantique Lépreux soittaa niin sanotulle Quebec-skenelle ominaista mustaa metallia. Musiikkia ohjaavat uljaat melodiat, ranskaksi röhistyt sanoitukset ja kaikkiaan keskivertoa ”siistimpi ja puhtaampi” yleisilme. Nyt ei nimittäin haistella linnunraatoja tai poseerata veret naamalla hautausmaalla!

Le Banissement imaisee helposti mukaansa. Musiikki ei ole äärinopeaa, vaan bändi osaa pelata dynamiikan kanssa. Ikävä kyllä kappaleet eivät ole kylliksi hyviä jäämään mieleen, vaan yhtye jumahtaa ikävästi genrensä keskikastiin. Kuten usein sanottua, tämä lienee black metalin pahin kirous.

Metallibändissä soittaminen on varmasti kiva harrastus, ja Cantique Lépreux’n uusin kuulostaa valitettavasti juuri kivalta harrastamiselta. Kun aito intohimo jää puuttumaan, levyn kuunteleminen pistää lähinnä haukottelemaan. Jos sitäkään.

Lisää luettavaa