Kliininen tuote – arviossa Sky of Forever

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

27.01.2017
Sky of Forever
Sky of Forever
Mighty

AOR ei selvästikään ole enää samanlainen luuranko tosimetallistien kaapissa kuin reilu vuosikymmen takaperin. Viimeistään 2010-luvulla monen eri hevigenren edustajat ovat osallistuneet melodisenkepeän hard rockin projekteihin ja levytyssessioihin.

Kotoisen Sky of Foreverin riveissä sen tekevät nuoremman polven metallistit. Mukana ovat Tracedawn-miehet Roni Seppänen ja Tuomas Yli-Jaskari sekä For the Imperiumin Jyri Helko ja Stratovariuksen Rolf Pilve. Ryhmää johtaa kuulasääninen laulajamiekkonen, Lauri Hannola.

Yhdeksän raidan paketti on tyylisuunnalle ominaisesti runsasmelodinen ja siististi tuotettu. Se on kaikessa soundillisessa ja soitannollisessa puhtaudessaan jopa ärsyttävän puleerattu. Kappaleet soljuvat moitteetta yksi toisensa perään. Hannolan ulosanti on kuulasta ja vangitsevaa, kitaristi Seppäsen soolot kuin aikuisrockin oppikirjasta. Rumpali Pilve lyö kellontarkasti ja jämäkästi.

Kaikesta edellä mainitusta on tuloksena pelkkä hyvin tehty kliininen tuote. Sävellykset ovat tyylisuunta huomioiden tasaisen vahvoja, mutta eivät mitenkään ylivoimaisia. Jos nyt jokin raita pitää nostaa tärpiksi, niin sitten pehmeä keskitemporallatus One of These Days.

Lisää luettavaa