Koettelee vastaanottokykyä – arviossa Lampr3a

Julkaistu Infernossa 3/2023.

02.05.2023
LAMPR3A
ESnSE
ART GATES

Baskimaan kultamaalattu instruprogemättökolmikko herättää ihmeellisen tuntemuksen: tarjoillun informaation määrä aiheuttaa sormenpäiden kihelmöintiä.

Trio pistelee menemään teknisesti korkeatasoista ja haastavaa erityismetallia siihen malliin, että vastaanottokyky on koetuksella. Jännästi meno kuitenkin uppoaa, kopla kun sijoittelee hämähäkkimäisten kitarakuvioiden ja sekorytmien sekaan ihastuttavan murskaavia paalutusriffejä.

Erinomaisen taitavasti soitettu albumi on instrupuolen yleiskaavaan suhteutettuna mukavan puskeva. Kaiken lisäksi sitä ei ole sotkettu minkäänlaisella djent-mössöllä, vaikka moisen uhka leijuukin ilmoilla. Moururiffivapaudestaan ja vähäisestä jazz-pitoisuudestaan huolimatta se on jokseenkin samoilla taajuuksilla Animals as Leadersin kaltaisten laulutta meuhkaavien soitinvelhojen ilmaisun kanssa.

Levy on oikeastaan vallan oiva, vaikkakin miksauspuolella on käynyt ihmeellinen köpö. Symbaalit kuulostavat rankasti mp3-muotoon pakatuilta, mutta ehkä sohjoisen mössöisessä peltiosastossa on jokin idea, joka ei avaudu kuulijalle. Muuten ilmiasu on nykystandardien mukaista ja meno kiintoisaa.

Lisää luettavaa