Komea joutsenlaulu – arviossa Fireproven

Julkaistu Infernossa 7/2022.

10.10.2022
FIREPROVEN
Epilogue
OMAKUSTANNE

Progressiivista metallia ja metalcorea yhdistelevän Fireprovenin joutsenlaulu ei voisi olla komeampi. Vuodesta 2011 touhunnut ja sinä aikana nelikosta viisikoksi kasvanut yhtye päätti, että vuosi 2022 tulee olemaan sen viimeinen, mutta ei ilman vielä yhtä albumia.

Muistan edelleen hyvin, kuinka olin aidosti puulla päähän lyöty kuultuani bändin Omnipresence-ep:tä ensi kertaa reilu vuosikymmen takaperin. Napakoita sovituksia, tiukkaa soittoa ja mehukkaita melodioita esitellyt kolmiraitainen vei mielen ja korvat mennessään. Myös varsinainen pitkäsoittodebyytti Future Diary (2018) toimi ja osoitti, että yhtye ei ole pelkkä tähdenlento.

Samaa huokuu myös yhdeksänraitainen Epilogue, ensimmäinen ja ainoaksi jäävä kokopitkä laulaja Sanna Solanterän kanssa. Jo pelkästään hänen vuokseen on todella sääli, että Fireproven lopettaa toimintansa, vaikkakin jättää jälkeensä todella vahvan musiikillisen perinnön. Silkkaa levy-yhtiö- ja radiosoittokamaa edustava musiikki ei näköjään aina yksin riitä. Ei, vaikka se olisi näinkin väkevää.

Lisää luettavaa