Kompastuskivinä sanoitukset ja läpi paistavat vaikutteet – arviossa High Spirits

Julkaistu Infernossa 8/2020.

HIGH SPIRITS
Hard to Stop
HIGH ROLLER

Yhdysvalloissa majaansa pitävä hevibändi on päässyt neljännen albuminsa kynnykselle. Yhdeksän biisiä kattavalla teoksella on hetkensä, mutta kokonaisuutena se herättää valitettavan vähän tunteita – etenkään positiivisessa mielessä.

Levyllä on muutama huomattava kompastuskivi. Biisinikkareina jampat ovat sinänsä ihan taitavia, mutta toisinaan vaikutteet, erityisesti Iron Maiden, puskevat läpi liian vahvasti. Hearts Will Burnin hallitseva riffi muistuttaa aivan Transylvanian vastaavaa, ja sitä kuunnellessa tekisi mieli pistää kyseinen Maidenin klassikkobiisi soimaan.

Suurin, eniten kuuntelua häiritsevä asia on ajoittain jopa inhottavan kliseiset sanoitukset. ”My spirit / you hear it” -tyyliset lainit ja ennalta arvattavat loppusointuriimittelyt saavat pohtimaan, eikö parempaan todellakaan pystytty. Lisäksi koko albumilla on jotenkin puolivillainen fiilis: tehdään vähän sinnepäin, eikä ehkä edes yritetä päästä riman yli. Teoksen karmaisevin biisi, Sunrise Avenue -henkinen Voice in the Wind on täysin turhanpäiväistä läpsyttelyä.

Toki levyllä on hyvääkin. Vahvinta osastoa edustavat All Night Long ja Now I Know ovat yksinkertaisuudessaan oikein mainioita vetoja. Bändissä on siis ehdottomasti potentiaalia, mutta tällä toteutuksella miehillä on edessään pitkä ja kivinen tie.

Lisää luettavaa