Korkealentoista musiikkia, joka pysyttelee tunnepuolensa ansiosta tiukasti maan pinnalla – arviossa A Diadem of Dead Starsin kokoelma

Julkaistu Infernossa 2/2023.

29.03.2023
A DIADEM OF DEAD STARS
Emerald Sunsets
III DAMNATION

Kreikkalaisprojektin nimestä ei voi olla vetämättä viivaa Wolves in the Throne Roomin vuonna 2006 ilmestyneeseen Diadem of 12 Stars -debyyttilevyyn. Ei liene yllättävää, että yhteneväisyydet eivät jää nimen tasolle.

Emerald Sunsets on eräänlainen kokoelma, joka on pystytetty aiemmin ilmestyneestä digimateriaalista. Levyltä ei löydy kuin neljä kappaletta, mutta lähes puolen tunnin kesto antaa vastinetta rahalle eikä hommassa haiskahda ”vanhalla materiaalilla” ratsastaminen.

Mystisellä The Pilgrim -nimellä operoivan multi-instrumentalistin musiikissa elää bedroom black metalin henki, mutta teoksissaan on keskivertoa enemmän ajatusta ja osaamista. Vaikka musiikki on pääosin korkealentoista, se pysyttelee tunnepuolensa ansiosta tiukasti maan pinnalla, mistä on kiittäminen myös soundimaailmaa.

Emerald Sunsets on parhaina hetkinään mainiota, mutta ei missään nimessä poikkeuksellista tavaraa. Albumi täyttää paikkansa siinä mielessä, että se nostaa mielenkiinnon projektin kahta aiempaa, entuudestaan täysin tuntematonta kokopitkää kohtaan.

Lisää luettavaa