Kotikutoisen hienostelematon näyte brutaalista death metalista – arviossa 3rd War Collapse

Julkaistu Infernossa 1/2022.

04.03.2022
3RD WAR COLLAPSE
Damnatus
GUTTURAL BRUTALITY

Kansojen välistä yhteistyötä! Kotimaisen Inferian ja brasilialaisen Vomepotron yhteiskiertue vuonna 2014 jätti bändeille sen verran muikean maun, että voimat piti yhdistää. Rumpali Kalle Lindforsin ja laulaja-kitaristi Christiano Martinezin hedelmänä syntynyt 3rd War Collapse äänitti esikoisensa jo vuosia sitten, mutta julkaisuun se saadaan vasta nyt.

Kultakimpaleen päällä ei ole istuttu, mutta aivan turhaan levyä on pantattu. Damnatus on tiivis, täysin hienostelematon ja genren perusteissa pysyvä näyte virveliä tärisyttävän brutaalia death metalia.

Matalat, karkeat mörinät ja näppärästi toimivat riffit nostetaan esiin melko kuivan ja sopivasti erottelevan soundin voimin. Toteutuksessa on hienoisen kotikutoinen, mutta yllättävänkin toimiva sävy. Äänimaailmaa ja kappaleita ei ole puserrettu aivan täyteen, vaan biiseistä saa jopa kiinni.

Mitään uutta ei esitellä, ja markkinoilta löytyy kasoittain brutaalimpaa jytkettä. Kappaleiden tyylikirjokin on suppea, mutta Damnatus on silti miellyttävää kuunneltavaa. Levyllä ei soita kone, ja koukut toimivat omalla kapealla sektorillaan oikein mukavasti.

Lisää luettavaa