Kouluesimerkki kokeneen bändin taidosta vanheta arvokkaasti – arviossa Dreamtale

Julkaistu Infernossa 5/2022.

10.07.2022
DREAMTALE
Everlasting Flame
OMAKUSTANNE

Kaksikymmentä vuotta toimineen kotoisen power metal -ryhmän Dreamtalen ura on ehtinyt jo kahdeksanteen studioalbumiin.

Kitaristi ja biisinikkari Rami Keräsen perustama yhtye oli aikoinaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, juuri melodisen voimametallin uuden tulemisen aamussa muutaman muun suomalaisyhtyeen kanssa. Uransa ehkä eniten kiitellyt levytykset, debyytti Beyond Reality (2002) ja sitä seurannut Ocean’s Heart (2003) eivät tylsyttäneet Keräsen sävelmiekkaa, vaan petasivat jatkumon, josta syntyy relevanttia power metalia vielä 2020-luvulla.

Everlasting Flame on kouluesimerkki paljon kokeneen bändin taidosta vanheta arvokkaasti. Albumin biisirivistön perusta on vahvasti kiinni genren perinteissä ja tunnistettavimmissa maneereissa.

Dreamtalellä ei ole vyöllään radioaalloilla taajaan soivia blackdiamondeja tai iwantouteja, mutta bändin levyt ovat aina olleet aikaansa seuraavia ja riittävällä kunnianhimolla tehtyjä. Everlasting Flameäkin on maustettu folk-viboilla ja käyty hiukan Nightwishinkin postilaatikolla. Yhtyeen nykyiset laulajat Nitte Valo ja Jarno Vitri puolestaan täyttävät kunniakkaasti edeltäjiensä Tomi Viiltolan, Erkki Seppäsen, Jarkko Aholan ja Nisse Nordlingin isot saappaat.

Lisää luettavaa