Kova pala alkuperäiseen levyyn tykästyneelle – arviossa Orden Oganin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 10/2022.

31.12.2022
ORDEN OGAN
Final Days: Orden Ogan and Friends
AFM

Alkuvuodesta 2021 ilmestynyt Final Days on aivan mahtava teos, modernia power metalia esittävän Orden Oganin paras levy tähän mennessä.

Nyt albumista ilmestyy erikoisversio, jolla sen biisit on laulettu uuteen uskoon bändin kaverien toimesta. Mukana on sekä tuttuja että tuntemattomampia solisteja, ja nimekkäimmät hemmot lienevät Stu Block ja Nils Molin. Parhaiten tehtävässään onnistuu Peavy Wagner.

Alkuperäiseen levyyn tottuneelle ja tykästyneelle tämä on aika kova pala. Jokainen laulajista on taitava omalla tontillaan, mutta osa teoksen suorituksista on suoraan sanottuna hirveitä. Jotkin uusintaversiot toimivat ihan hyvin, mutta pahimmissa tapauksissa karsea tulkinta syö palan biisien hienoudesta.

Uusien versioiden ohella mukana on turhahko orkestraaliversio parin levyn takaisesta Fields of Sorrow’sta sekä yksi uusi kappale. December-nimistä biisiä kaavailtiin Final Daysille jo alun perin, mutta tappajaviruksesta kertova kappale jäi tuolloin rannalle. Biisi on veistetty samasta puusta kuin albumin muut rallit, ja pelkästään hyvässä. Kappale onkin julkaisun olennaisin ja onnistunein hetki.

Lisää luettavaa