Kreikkalaista skandilegendojen palvontaa – arviossa Lunar Spells

Julkaistu Infernossa 3/2024.

16.05.2024
LUNAR SPELLS
Sacraments of Necromantical Empires
NORTHERN SILENCE

Kreikkalainen black metal -poppoo Lunar Spells iskee kolmannella levyllään tauluun melko perinteikästä skandikamaa – tai ehkä tätä voisi kutsua jopa suomicoreksi. Meno on suttuista, perin juurin Hornalta, Satanic Warmasterilta, Sargeistilta, Behexeniltä ja vastaavilta ysärin konkareilta lainattua tavaraa.

Biisit ovat pääosin nopeita, soundit raa’at, melodiat melankolisia ja synat juustoisia. Riffivetoiseksikin materiaalia voisi kutsua, sen verran mahtipontisesti liidit korkeiden rääkyjen lomassa kulkevat.

Sacraments of Necromantical Empires on juuri niitä levyjä, joissa ei ole varsinaisesti mitään vikaa, muttei oikeastaan myöskään mahdollisuutta nousta suuremman massan yli. Suomicorea on tehty kolmisenkymmentä vuotta, eivätkä nämä kreikkalaisjätkät saa siitä irti mitään uutta. Miksi kuunnella halpaa kopiota, kun tarjolla on aitoakin?

Kreikka on upea black metal -maa. Tyytyisivät vain nämäkin jantterit omien juuriensa palvontaan. Muilta voi lainata, mutta jos koko konsepti perustuu tuttujen ysärilegendojen riffien pyörittelyyn, omaa ajatusmaailmaa voisi ehkä haastaa.

Lisää luettavaa