Kuin b-luokan kauhuelokuva – arviossa Wampyrinacht

Julkaistu Infernossa 5/2022.

18.08.2022
WAMPYRINACHT
Night of the Desecration
IRON BONEHEAD

Nykyään myös Acherontasissa vaikuttava Necrolord (jota ei pidä sekoittaa legendaariseen ruotsalaistaiteilijaan Kristian Wåhliniin) nappasi muutama vuosi sitten mainitun bändin pääjehun V. P. Adeptin laulamaan pitkäaikaiseen projektiinsa Wampyrinachtiin. Duolta syntyi muutama biisi kreikkalaisbändien splittiä varten, ja nyt he ovat nauhoittaneet yhtyeen kakkoslevyn.

Musiikki on Acherontasin tapaan hyvin epäkreikkalaista. Wampyrinacht soittaa räkäistä ja rosoista, hieman jopa kypsymätöntä black metalia. Välillä käppäillään goottilaisissa tunnelmissa, toisinaan julistetaan kuin mustassa messussa konsanaan. Huomattavan primitiivistä tavaraa – eikä niinkään musiikillisesti vaan tuotannollisesti. Yhtä kaikki bändi on omaperäinen ja biisitkin ovat pääpiirteittäin tarttuvaa kamaa.

Vaikka ideat ovat hyviä, aivan maaliin asti ei päästä. Kreikkalaisten tavaramerkkinä on ollut jo vuosikymmenet tietynlainen kämäisyys, mutta Wampyrinachtin käppä menee paikoitellen tahattoman komiikan puolelle. Night of the Desecration on kuin b-luokan kauhuelokuva.

Lisää luettavaa