Kuin pieni aikamatka reilun 25 vuoden taakse – arviossa Iku-Turso

Julkaistu Infernossa 6/2022.

14.09.2022
IKU-TURSO
Into Dawnless Realms
WOLFSPELL

Iku-Turson aktiivinen julkaisutahti täydentyy yhtyeen kolmannella täyspitkällä, joka sisältää odotetusti black metalia 1990-lukulaisen Norja-tavaran linjoilla – täysin vaikutteita piilottelematta.

Into Dawnless Realmsiltä on kuultavissa tuttuja temppuja muiden muassa Covenantilta, Emperorilta, Immortalilta ja Limbonic Artilta. Valor-kappaleessa kokeillaan hieman Taakeen ja Urgehaliin viittaavaa ronskimpaakin riffittelyä. Musiikki tuntuu elävän jatkuvassa nostalgiapöhinässä, mikä on yhtä lailla sekä ilahduttavaa että hieman turhauttavaa.

Oululaisten säveltaide on hyvin toteutettua ja paikoin syvältä selkärangasta kutittelevaa. Iku-Tursolta löytyy historiaa vasta viiden vuoden ajalta, mutta muusikoiden pitkät taustat metallimusiikin parissa kuuluvat. Kukaan ei pääse valittamaan huonoista soundeista tai käppäisestä soitosta.

Iku-Turson musiikki on kuin pieni aikamatka reilun 25 vuoden taakse. Olisi kuitenkin mukavaa kuulla, mitä bändi saisi aikaiseksi, jos kokoonpano näyttäisi kunnolla omaa ilmettä.

Lisää luettavaa