Kuivemmanpuoleinen kokonaisuus – arviossa Lotan

Julkaistu Infernossa 3/2023.

28.04.2023
LOTAN
Lotan
UPRISING!

Lotan kuuluu Tanskan kuivemmanpuoleisen black metal -kentän uusiin nimiin. Varsinaisista aloittelijoista ei ole kyse, sillä suurimmalla osalla miehistöstä löytyy taustaa useamman albumin julkaisseesta viikinkimetalliporukasta Vanirista.

Lotanin linjaksi ilmoitetaan melodinen black metal, mikä pitää paikkansa. Soittajien taustat ovat kuultavissa: yhtyeen esikoislevy kuulostaa hetkittäin enemmän Amon Amarthilta kuin vakuuttavalta mustalta metallilta. Toisin sanoen tuntuu kuin yhtyettä vaivaisi musiikillisen linjan suhteen pieni identiteettikriisi.

Suurimman osan sanoitustensa teemoista bändi kaivelee mesopotamialaisesta kulttuurista. Ei ole ihme, että levyn parhaaksi kappaleeksi nousee lievästi Melecheshiin vivahtava Ishtar, jolla Lotan kuulostaa juuri sopivan raskaalta. Musiikki tuntuu muutoinkin olevan parhaimmillaan hitaammissa vyörytyksissä, mitä bändin kannattaa hyödyntää jatkossa.

Lotanin ensimmäinen albumi on tylsä kokonaisuus. Vastaavia levyjä on lipunut vuosien varrella ohi paljon, ja on täysin selvää, ettei tämäkään paketti tule jättämään genreen mitään pysyvää jälkeä.

Lisää luettavaa