”Kun musiikki on OIKEASTI vaarallista ja väkivaltaista” – arviossa Revenge

Levyarvio julkaistu Infernossa 9/2015.

Kuva: Revenge / Season of Mist

Revenge
Behold.Total.Rejection

Season of Mist
4_5_kirvesta

Metalli mielletään usein vaaralliseksi ja aggressiiviseksi musiikiksi. Reippaasti yleistävä ja epämääräinen väite on suurimmilta osin hevonpaskaa, sillä vasta Revengen kaltaiset bändit muistuttavat, miltä kuulostaa, kun musiikki on OIKEASTI vaarallista ja väkivaltaista.

Edesmenneen Conquerorin jäänteistä vuonna 2000 noussut Revenge avasi levytysuransa kolme vuotta myöhemmin Triumph.Genocide.Antichrist-albumilla, joka sisälsi äärimmäisen vihaista karkeapintaista death/black metal -kohkaamista. Kaksitoista vuotta myöhemmin bändi kuulostaa käytännössä aivan samalta, näyttää visuaalisesti samalta ja Nimeää.Levynsä.Samoin, mutta tällä kertaa kohdalle sattuu myös se kauan odotettu huippuosuma.

Behold.Total.Rejection on nopeatempoisin ja hysteerisin Revenge-tuotos. Se on puhtaasta vihasta siinnyttä, käsittämättömän intensiivistä musiikkia, joka on sulatettu muotoonsa lähes alkemistisella ammattitaidolla. Levyllä yhdistyvät alkuaikojen Impaled Nazarenen kiihkeys, Blasphemyltä imaistu romuluinen takominen ja totaalisen vittumainen Revenge-soundi, joka hakee metallimaailmassa vertaistaan.

Behold.Total.Rejection määrittää monia genren piirteitä uusiksi. Merkittävintä on, että albumilta ei löydy varsinaisesti yhtään hyvää biisiä, vaan kokonaisuus on yhtenäistä mustaa, ahdistavaa massaa, joka pakkaantuu syvälle kuulijan tajuntaan. Levy todellakin säväyttää pahemman kerran, ja se jos mikä on tämän päivän metallimusiikissa harvinaista.