Kuulijaläheistä tavaraa ankeista asioista – arviossa Förgjord

Julkaistu Infernossa 11/2022.

13.02.2023
FÖRGJORD
Ruumissaarna pt. 1
WEREWOLF

Kotimaisista henkirikoksista inspiraatiota keräävä Förgjord on jälleen ankeiden asioiden äärellä. Vuodesta 1995 kypsynyt black metalinsa on saanut omanlaisensa muodon, jossa ronski säröisyys kohtaa paikoin haikeankin tunnelman. Yhdistelmä ei tule vastaan aivan joka mutkassa.

Kuten nimestään voi päätellä, Ruumissaarna tulee ilmestymään trilogiana. Toinen osa ilmestyi jostain syystä ep:nä jo viime vuoden puolella, mutta se ei kuuntelukokemusta haittaa, sillä julkaisut toimivat myös yksittäin.

Ruumissaarna pt. 1 on kenties Förgjordin tarttuvin kokonaisuus. Biiseissä on paikoin jopa iskelmällisiä melodioita ja paketti on muutenkin bändin ”kuulijaläheisintä” tavaraa, vaikka seassa on myös turhaakin rymistelyä. Kokonaisuus on selkeästi trion parhaasta päästä, mikä ei ole näin pitkällä uralla aivan selviö.

Förgjord on oma juttunsa, joka takuulla jakaa kuulijakuntaa. Tälle levylle kannattaa antaa mahdollisuus, vaikkei bändin tuotanto olisi uponnut aiemmin. Se saattaa näyttää yhtyeen keskivertoa suotuisammassa valossa.

Lisää luettavaa