Kuulostaa osiensa summalta – arviossa The Watcherin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 8/2023.

28.10.2023
THE WATCHER
Kaosaura
SPREAD EVIL

Jo vuonna 2019 digiversiona ilmestynyt Kaosaura ei ole musiikkina ihan tuoreimmasta päästä, vaikka levyn cd-julkaisu sitä onkin. Tamperelaisbändin black metal on kuitenkin siinä määrin ajatonta, että muutaman vuoden viive ei liene vaikuttanut suuntaan taikka toiseen.

The Watcherin takaa löytyy skenestä tuttuja nimiä lähinnä Licht des Urteilsista, Rodent Epochista ja Sacrificium Carmenista. Ei ole lainkaan kumma, että Kaosaura kuulostaa osiensa summalta ja samalla yllätyksettömältä. Musiikissa on oma suomalainen soundinsa, mikä iskenee erityisesti ulkomaiseen makuun.

Kaosauran musiikki on verrattain melodista ja eloisaa. Laulaja Medithateonin lievästi death metalin suuntaan viittaava mylviminen on alansa huippua, eikä bändin soitossakaan ole mitään moitittavaa. Täysin toinen juttu on, että yhtye ei onnistu jättämään musiikillaan oikeastaan minkäänlaista pysyvää muistijälkeä.

The Watcherin ensimmäinen albumi on menettelevä julkaisu, mutta tuntuu, että tästä konseptista voisi repiä irti huomattavasti timanttisempaakin materiaalia. Kattellaan seuraavalla levyllä.

Lisää luettavaa