Kylmää black metalia – arviossa Blaze of Perdition

Julkaistu Infernossa 4/2024.

02.06.2024
BLAZE OF PERDITION
Upharsin
METAL BLADE

Kauttaaltaan hyvää jälkeä tehnyt Blaze of Perdition on jäänyt kotimaansa Puolan isompien nimien jalkoihin. Tähän ei ole mitään syytä, sillä parhaimmillaan bändi on paukuttanut suohon samalla tantereella kanssaan painivan Behemothin tuotokset.

Upharsin on yhtyeen ensimmäinen täysin puolaksi messuttu levy. Sisällöltään se on kylmää black metalia, joka pelailee paljon melodisuudella. Henki on paljolti sama kuin yhtyeen muilla albumeilla, mutta uutuus tuntuu olevan – kenties esityskielestä johtuen – piirun verran hankalammin sisäistettävää tavaraa.

Blaze of Perditionin pieni kompastuskivi on ollut liian pitkät kappaleet, eikä ”ongelmasta” päästä tälläkään kertaa. Viiden biisin kestot huitelevat kahdeksan minuutin tietämissä, mikä tuntuu liian paljolta, eikä toiston määrää
voi olla huomaamatta. Kaikella lienee kuitenkin tarkoituksensa, joten kukapa minä olen aiheesta valittamaan.

Upharsin on hyvä lisä yhtyeen diskografiaan, vaikkei edusta sen terävintä osaamista. Potentiaali on kuitenkin yhä kuultavissa, ja kovimmillaan Upharsin on todella hyytävää tavaraa. Kuunnelkaa vaikka Niezmywalne, joka edustaa todettua parhaiten.

Lisää luettavaa