Kypsä debyytti haasteellisista lähtökohdista huolimatta – arviossa Azaab

Julkaistu Infernossa 5/2022.

23.07.2022
AZAAB
Summoning the Cataclysm
SATANATH

Pakistanin islamilainen tasavalta on maailman viidenneksi väkirikkain maa. Yli 200 miljoonan asukkaan valtakuntaa asuttaa Metal Archivesin mukaan vain parisenkymmentä aktiiviseksi merkittyä metallibändiä. Ei tällä suhteella ihan Suomelle pärjätä, mutta Azaab ei kaipaa sääliäsi. Bändi on onnistunut luomaan eittämättä haasteellisista lähtökohdistaan huolimatta erittäin kypsän debyytin.

Summoning the Cataclysm on sulava sekoitus vanhan liiton groovaavampaa ja suorempaa murjontaa sekä teknisesti sävytettyä, hitusen brutaalimpaa uutta aaltoa. Kitarasoolot ovat rikkaita ja niitä todellakin löytyy. Entinen Death-kitaristi Bobby Koelble on värvätty soittamaan niistä yksi. Coverina vedetään Decapitatedin The Empty Throne. Kun pudottaa vielä Nilen ja Sinisterin, bändin tyylistä saa osuvan kuvan.

Kaikki toimii. Örinä on erittäin vahvaa. Sopivasti luomua sisältävä soundi potkii helvetin hyvin. Sävellykset ovat harkittuja ja vaikkeivät lopulta kovinkaan omaperäisiä, bändi puhaltaa niihin hienosti eloa ja juuri sopivasti melodista väriä.

Todella vahva esikoinen. Varaukseton suositus jokaiselle, joka arvostaa ylempänä mainittuja nimiä.

Lisää luettavaa