Lämmittävän kotikutoinen ja itsepäinen meininki – arviossa Ravenin kokoelma

Julkaistu Infernossa 8/2022.

26.10.2022
RAVEN
Leave ’em Bleeding
SPV/STEAMHAMMER

NWoBHM-veteraaniyhtye Raven on tehnyt kokoelmalevyn, jonka kerrotaan sisältävän materiaalia viimeisen seitsemän vuoden ajalta.

Kahdelta tuoreimmalta levyltä, ExtermiNationiltä (2015) ja Metal Cityltä (2020), on mukana kolme kappaletta kummaltakin. Jälkimmäiseltä on napattu harmittavasti ne ilmeisimmät sinkkubiisit, vaikka todella vahvalla teoksella olisi tarjota paljon muutakin. Kovia ralleja joka tapauksessa.

Loput kuusi kappaletta on mitä eriskummallisin joukko poimintoja sieltä täältä. Paluulevy Walk Through Fireltä (2010) kaivettu Necessary Evil ei ole ainoa raita, joka ei aivan istu albumin konseptiin. Paketista löytyy kaksi aiemmin julkaistua coveria ja pari liveversiota 1980-luvun biiseistä. Lisäksi mukana on uusi kappale Rock This Town, joka sekin todistaa, että bändi on rautaisessa vedossa ikäisekseen.

Kokoelma on kaikkea muuta kuin sitä, miksi sitä mainostetaan. Kappalejärjestys ja etenkin keskelle levyä sujautettu livebiisi herättävät kysymyksiä, eikä sekamelska anna kovin laajaa kuvaa bändin musiikillisesta nykymenosta. Sitäkin enemmän se tosin kuvastaa ukkojen lämmittävän kotikutoista ja itsepäistä meininkiä.

Lisää luettavaa