Lasti ei lennä eikä silmissä kipunoi – arviossa Jorn

Julkaistu Infernossa 6/2017.

Jorn
Life on Death Road
Inverse

Norjalaislaulaja Jorn Lande on jo tehnyt kunnioitettavan monipuolisen uran yhtenä vanhan mantereen parhaimmista hevikiekujista. Eniten Jörkka on julkaissut albumeita oman Jorn-bändinsä kanssa, mutta kaveri muistetaan myös muun muassa Masterplanin, Arkin ja Avantasian levyiltä. Onpa mies hoilannut keikoilla muun muassa Yngwie Malmsteenin ja Heaven & Hellinkin keulilla.

Vaikka Life on Death Road on jo Jornin yhdeksäs studioalbumi, se on musiikiltaan edelleenkin osastoa ”ihan kiva.” Ei puhettakaan, etteikö tässäkin oltaisi laadukkaan melodisen heavyn äärellä, mutta on pakko sanoa, että Jorn Lande ei ole vieläkään onnistunut säveltämään sitä omaa The Number of the Beastiään. Muutamia yksittäisiä loistobiisejä lukuun ottamatta Jorn-kiekot ovat enemmän tai vähemmän taustamusiikkia.

Life on Death Roadilla Jornin kanssa operoivat uudet bändikaverit, kitaristi Alex Beyrodt, basisti Matt Sinner, kiipparisti Alex Del Vecchio ja rumpali Francesco Iovino. Genren mestaruussarjatason tekijämiehiä joka ikinen. Siitäkään huolimatta levy ei sykähdytä tai nostattele ihokarvoja edes viidennellä kuuntelukerralla. Kaikki ainekset ovat teoriassa läsnä, mutta kun lasti ei lennä eikä silmissä kipunoi, niin sitten ei.

Konkarin kyseessä ollen annan tälle uudelle Jorn-orkesterille toki vielä toisen mahdollisuuden. Siihen saakka omassa soittimessani pyörivät mieluummin Masterplan-pitkäsoitot ja Avantasian livekiekot.