Laveaa ja uskaliasta ilmaisua, jossa progressiiviset sävyt kohtaavat tummanpuhuvan äärimetallin – arviossa Entropia

Julkaistu Infernossa 3/2023.

15.05.2023
ENTROPIA
Total
AGONIA

Entropia-nimellä toimivia metallibändejä löytyy maailmasta netin mukaan kymmenkunta. Niistä tunnetuin on neljännellä levyllään lähestyvä puolalaisporukka, jonka laveassa ja uskaliaassa ilmaisussa progressiiviset sävyt kohtaavat tummanpuhuvan äärimetallin.

Total on järkälemäinen paketti, jonka sulattelu ei ole helppoa. Bändin soitto on odotetusti teknistä ja viimeisen päälle hiottua, mutta kaikki toimii kappaleiden ehdolla. Pitkät biisit näyttävät kynsiään jo ensimmäisillä kuuntelukerroilla, mutta suurempi kuva tuntuu aukenevan vasta ajan kanssa.

Entropian sävellysten pitkät kaaret ovat parhaimmillaan vaikuttavia, kuten esimerkiksi Orbit-kappale osoittaa. Toimivimmillaan biisit aiheuttavat lähes ahdistavia fiiliksiä, mutta mielestäni homman olisi voinut vetää vielä piirun verran sakeampaan suuntaan. Liiasta siisteydestä on kuitenkin turha puhua.

Puolalaisten rakennelma on hyvin kasassa. Total on kuitenkin siitä kimuranttia musiikkia, että oikea mielentila sen kuunteluun on hankala löytää. Mikäli sellainen sattuu löytymään, soittimeen ajautuu helposti piirun verran tätä kovempaa tavaraa.

Lisää luettavaa