Leppoisa aikamatka 1980-luvulle – arviossa Boys from Heaven

Julkaistu Infernossa 6/2023.

12.09.2023
BOYS FROM HEAVEN
The Descendant
TARGET

Vuonna 2020 debyyttialbuminsa julkaisseen tanskalaisen Boys from Heavenin toista levyä kaupataan aikamatkana 1980-luvulle. On Kenny Loggings -henkisiä treenibiisejä, syntikoita, saksofonia, rumpukoneita ja kaikkea muuta asiaankuuluvaa.

The Descendant kallistuu enemmän AOR:n kuin hard rockin puoleen. Osa kappaleista ei ole minkään sortin rokkia nähnytkään, mutta ainakin niiden kepeästä ja leppoisasta tunnelmasta tulee hyvälle tuulelle. Tarttuvia biisejähän nämä ovat, joskaan omaperäisyydestä kavereita ei voi syyttää. Yhdestä biisistä tulee mieleen Maroon 5, toisesta Suurlähettiläät – kyllä, luit oikein.

Paketin on tuottanut, miksannut ja masteroinut Eclipse-mies Erik Mårtensson. Hienoa työtä noin muuten, mutta etenkin levyn alkupuolella biisien välissä on aivan liikaa tyhjää, kirjaimellisesti. Parikin kertaa piti nousta katsomaan, onko soitin jäänyt jumiin, kun ei kuulu mitään. Pieni asia, jolla on suuri vaikutus kuuntelukokemukseen.

Levy on myyntipuheidensa veroinen ja homma toimii niin kokonaisuutena kuin irtobiiseinä. Mitään tajunnanräjäyttävää on kuitenkin turha odottaa.

Lisää luettavaa