Leppoisasti köpöttelevää death metalia – arviossa Vincent Crowley

Julkaistu Infernossa 2/2024.

29.03.2024
VINCENT CROWLEY
Anthology of Horror
HAMMERHEART

Törmäsin saatanalliseen death metal -bändiin Acheroniin ja sen pääkarjuun Vincent Crowleyyn, kun bändin helvetistä kurkotteleva debyytti Rites of the Black Mass (1991) julkaistiin. Silloisen Church of Satanin papin Crowleyn ja nykyisen ylipapin Peter Gilmoren musiikki erosi aikalaistarjonnasta tuomalla kuuntelijoiden korviin ihan ehtaa mustaa messuamista ja muunlaista vihtahousunpalvontaa. Olen seurannut ukon menoja sen
jälkeen enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Crowley on julkaissut musiikkia vuonna 2019 kuopatun Acheronin lisäksi moninaisissa eri poppoissa, joiden tiimoilta miestä on syytetty muun muassa punaniskaiseksi valkoisen herravallan kannattajaksi. Omalla nimellään hän julkaisi Beyond Acheron -nimisen debyyttilevyn vuonna 2021. Nyt on kauhuantologian vuoro.

Levyllä on yhdeksän kauhuteemaista biisiä Mercyful Faten ja Candlemassin hengessä sekä kehno King Diamond -lainabiisi Killer. Vaikka esikuvat ovat kohdillaan, poppoosta ei löydy samanlaista taituruutta kuin edellä mainituista bändeistä. Musiikki on pääasiassa sitä tuttua leppoisasti köpöttelevää death metalia, nyt vain hevimmillä riffeillä ja melodisemmilla sooloilla.

Lisää luettavaa