Levy, joka tulee paljastamaan antejaan vielä pitkän aikaa – arviossa Negative Plane

Julkaistu Infernossa 6/2022.

23.09.2022
NEGATIVE PLANE
The Pact...
INVICTUS

Kulttibändin maineeseen noussut Negative Plane on antanut odotuttaa uutta albumiaan yli vuosikymmenen. Vuodet eivät ole kuitenkaan muuttaneet yhtyettä liikaa, vaan The Pactillä soi totutun persoonallinen black metal, joka nojaa paljon perinteiseen heavy metaliin.

The Pact… on progressiivinen ja monisäikeinen levy, joka ei pelkää purskauttaa ilmoille kymmenminuuttisia kappaleita. Perinteikkään Venom-kaavan ystävät saattavat kokea kiekon liiankin haastavaksi, mutta onneksi Negative Plane osaa sisällyttää sävellyksiinsä myös tervettä järkeä.

Tohtori Johann Faustin ikiaikaiseen tarinaan pohjaava teemalevy tarjoaa mielenkiintoisia sanoituksia, jotka kuljettavat kiekkoa vaivattomasti eteenpäin. Yhdysvaltalaisporukka eroaa siis monesta saman alan taitajasta tässäkin mielessä, vaikka sanoituksensa eivät ole black metalin parissa mitenkään täysin ennenkuulumattomia.

The Pact… kuulostaa levyltä, joka tulee paljastamaan antejaan vielä pitkän aikaa. Aivan täysillä homma ei vielä toimi, mutta jälki on Negative Planelle ominaisen laadukasta. Yli kymmenen vuoden odottelu siis kannatti.

Lisää luettavaa