Levyn vetovoima imaisee mukaansa vaivatta – arviossa Grá

Julkaistu Infernossa 1/2023.

14.03.2023
GRÁ
Lycaon
AVANTGARDE

Vuodesta 2010 puksuttanut Grá on paremmin Dark Funeralin solistina tunnetun Heljarmadrin sekä rummut hoitavan Dimmanin perustama projekti. Vaikka bändillä ei ole ikää mitenkään ylettömästi, sen neljäs kokopitkä osoittaa, että porukan soitossa puhuu kokemus.

Kahdeksasta kappaleesta rakennettu Lycaon ilahduttaa elivoimaisuudellaan, mikäli sellaisesta voi black metalin kohdalla puhua. Kohtuullisen suoraviivainen albumi on hengeltään live ja siltä voi löytää viitteitä Abbathin soolotuotantoon ja Watainiin, vaikka Grá’n musiikissa on hyvin omaa otetta.

Reiluun puoleen tuntiin paketoidun levyn vetovoima imaisee mukaansa vaivatta. Heljarmadrin rustailemissa kappaleissa on yhtenäisyydestään huolimatta juuri sopivasti vaihtelua, ja rykelmästä poikkeaa ainoastaan Mardukin hengessä kohkaava Chariots of Fire. Omaa henkeään luo myös militantin ryhdikäs päätösraita Jaw of the Underworld.

Lycaon on reilusti odotettua parempi kiekko, joka jää keikkumaan aivan neljän kirveen tuntumaan. On ymmärrettävää, että Heljarmadrin elanto on Dark Funeralin varassa, mutta aktiivisempi panostus Grá’han olisi tämän näytöksen perusteella ehdottomasti paikallaan.

Lisää luettavaa