Loistoesimerkki doomahtavan occult rockin voimasta – arviossa Byron

Julkaistu Infernossa 2/2024.

14.04.2024
BYRON
Chapter II: The Lotus Covenant
THE GOATMANCHER

Entisen Church of Void -miehen Johannes ”Byron V” Lahden nykyinen kollektiivi pääsee toiseen pitkäsoittoonsa. Byron ammentaa uutukaisellaan vuosikymmenten takaisesta melodisesti doomahtavasta occult rockista. Levyn soundi on vahvasti retroa, joskin tiukasti kiinni nykyajassa.

Tiivistettynä Chapter II on todella tyylikäs kokonaisuus. Sävellykset ovat napakoita ja raikkaita, soitto on rikkaan maalailevaa ja ilmavaa, yleistunnelma upottavan viettelevä. Suurin yksittäinen syy tähän lienee laulaja Johanna Eteläkarin käheänsuloinen ulosanti. Nainen tulkitsee terävästi ja musiikkia myötäilevästi lyriikkaa, jonka tematiikka tulee Stephen Kingin vaikutuspiiristä.

Albumin luonnehditaan soutavan syvällä melodisen tuomiometallin synkissä vesissä, mutta päällimmäisenä sen kappaleista jää mieleen eräänlainen lohdullisuus ja helpottuneisuus. Levy onkin loistoesimerkki genren musiikin voimasta parhaimmillaan. Kun sävellyksiin löydetään juuri ne oikeat sielun sopukoita kutittelevat koukut, kuulija on jo voitettu bändin puolelle.

Lisää luettavaa