Loppuun asti virtaviivaiseksi hiottua laatutavaraa – arviossa Marc Hudsonin soolodebyytti

Julkaistu Infernossa 7/2023.

15.10.2023
MARC HUDSON
Starbound Stories
NAPALM

Vuodesta 2011 Dragonforcessa laulanut britti Marc Hudson julkaisee soolodebyyttinsä. Apuna ovat muun muassa entinen bändikaverinsa, Kreator-basisti Frédéric Leclercq, PowerQuest-rumpali Rich Smith, pari Japanin nimekkäintä kitarasankaria eli Syu (Galneryus) ja Ryoji Shinomoto (Ryujin eli ex-Gyze), Youtube-virtuoosit Stevie T. (kitara) ja Shaz D (kiipparit) sekä laulajatar Adrienne Cowan (Seven Spires) ja viulisti Mia Asano.

Hypernopea musiikki on anime- ja videopelitunnareilta kuulostavaa, dominoivilla kosketinsoittimilla kuorrutettua power metalia Dragonforcenkin kaahailuja pirteämmin ja energisemmin esitettynä – tempoja säästämättä ja
lastenlaulumaisesta riemukkuudesta tinkimättä.

Kirkasotsaisuuteen asti naiivin elämäniloisten, häpeämättömän popahtavien ja hyvinkin japanilaisen kuuloisten melodioiden sekä sulavien kitara- ja synasoolojen valuessa korvakäytäviin syke nousee, vaikkei vastaanottaja olisi kummoinenkaan voimametallifani.

Raikasääninen Hudson tarjoilee slovareita ja japaniksi laulettua päätösbiisiä myöten niin loppuun asti virtaviivaiseksi hiottua laatutavaraa, että eipä taida tässä genressä vuonna 2023 parempaa levyä ilmestyä.

Lisää luettavaa