Lupaa enemmän kuin antaa – arviossa Falls of Rauros

Julkaistu Infernossa 6/2022.

FALLS OF RAUROS
Key to a Vanishing Future
EISENWALD

Luonnonläheistä ja mustahkoa äärimetallia esittävä Falls of Rauros on ehtinyt julkaista jo viisi studiolevyä, mutta totuuden nimessä on myönnettävä, että portlandilaisnelikon tekemiset ovat menneet aiemmin ohi silmien ja korvien.

Falls of Raurosin ilmaisu on pääosin kiireetöntä ja tunnelmallista, monin paikoin Summoningiin vivahtavaa, mutta ilman aidolta vaikuttavaa black metal -pohjaa, minkä vuoksi musiikista jää paikoin hieman laimea fiilis. Tämä ei ihmetytä, sillä ilmiö on varsin yleinen tyylilajin modernien yhdysvaltalaisbändien keskuudessa.

Key to a Vanishing Future ei ole kuitenkaan lainkaan toivoton teos. Parhaimmillaan se on hyvin toimivaa tavaraa, jonka toivoisi sukeltavan tunnelmoinnin syliin vieläkin uskaliaammin. Bändin muka-rankka metallisuus ei kanna lopulta kovinkaan pitkälle, ja ero genren edesmenneeseen kuninkaaseen Agallochiin tuntuu huikealta.

Falls of Rauros lupaa enemmän kuin antaa. Tällaiselle kamalle löytyy mukavasti kuulijakuntaa, ja ehkä fanit ottavat tämänkin albumin vastaan sen kummempia kyseenalaistamatta.

Lisää luettavaa