Lupaa enemmän kuin lunastaa – arviossa Eufory

Julkaistu Infernossa 5/2023.

13.07.2023
EUFORY
Fifth Dimension
SMILE MUSIC

Kotimaansa Slovakian jo läpi pelannut melodinen hevibändi Eufory pyrkii maailmalle. Def Leppard -coverbändinä vuonna 2008 aloittaneen ryhmän hevissä yhdistyvät kivassa sekoitussuhteessa 1980-lukulainen kitarasankaruus, häpeämättömän popahtavat melodiat sekä esimerkiksi Arionin tyyliselle modernille powerille tyypilliset kosketinvallit ja efektit.

Ilmeikäs solisti Lubos Senko ajaa asiansa, vaikkei häntä kukaan genrensä muistettavimpiin lukisi. Biisimateriaali on harmillisen linjatonta, sillä joskus se muistuttaa tyypillistä europoweria, toisinaan siinä hyödynnetään itämaisia etnoteemoja ja sitten se tömistelee introssa lähes industrialin lailla vain muuttuakseen kitarasoolossa neoklassiseksi Yngwie Malmsteen -arpeggiohelvetiksi. Tarttuvuuttakin löytyy, mutta vain hetkellisesti, ikään kuin biisit koostuisivat maukkaista mutta epäyhteensopivista palasista, joita on sitten soviteltu yhteen sun toiseen järjestykseen.

Jens Bogrenin tuottaman albumin soundi on massiivisesti kohdallaan, mutta itse bändissä on vielä nykyisellään ehkä enemmän lupausta kuin lunastusta. The Scent in the Room -kappaleessa on sykähdyttävä Savatagen kaiku, siitä iso kiitos!

Lisää luettavaa