Lupaa hyvää kokopitkää ajatellen – arviossa Flamen ep

Julkaistu Infernossa 7/2020.

Flame
Ignis Spiritus
Primitive Reaction

Entisistä Barathrum- ja Urn-miehistä kasattu Flame antoi viimeisimmällä March into Firelands -albumillaan (2011) itsestään vahvan kuvan, joten yhtyeen lähes vuosikymmenen mittainen hiljaiselo on tuntunut erityisen pitkältä.

Lähinnä muinaisen black metalin ja tulenpalavan thrashin parista vaikutteensa ammentava Flame kuulostaa yhä siltä kuin yhtyeen soundissa yhdistyisivät olennaiset piirteet Brasilian, Kreikan, Ruotsin ja Suomen äärimetallihistoriasta. Tämä tekee musiikin kuuntelusta mielenkiintoista – siis jo ihan pelkästään vaikuttajienbongaamismielessä.

Flamen musiikki on kulkenut hiljalleen monipuolisempaan suuntaan, mikä ilmenee hyvin Ignis Spiritusilta, joka toimii näennäisestä black/thrash-formaatistaan huolimatta laajalla kentällä. Mukana on maukkaita melodisia koukkuja, jotka toimivat erityisen hyvin ep:n keskivaiheen Primordial Storm -kappaleessa.

Hiljattain kvartetista duoksi kutistunut Flame on hyvässä iskussa, mutta harvemminpa näistä lyhytsoitoista on kokopitkää peittoamaan. Jäädään siis odottelemaan, millaiset kierrokset Blackvenomin ja Pimeän bändi polkaisee tulevalle levylleen.