Lupauksia herättävä esiintulo – arviossa Unfyros

Julkaistu Infernossa 10/2022.

13.01.2023
UNFYROS
Alpha Hunt
AURAL HYPNOX

Esoteerista ja erikoista musiikkia julkaissut oululaislafka Aural Hypnox lyö tällä kertaa pihalle doomahtavaa black metalia esittävän Unfyrosin esikoislevyn. Bändin takaa löytyy Arktau Eosista ja Dolorianista tuttu Antti Haapapuro, joten on selvää, että tämäkään albumi ei päästä kuulijaa helpolla.

Unfyrosin verkkainen meno sekoittaa murskaavaa painostavuutta ja pohdiskelevaa mystiikkaa oivasti. Musiikin pääasiallinen sävy saattaa olla jumittava, mutta se on myös jatkuvassa liikkeessä ja siinä tapahtuu tarpeeksi. Vertaukset kaiketi edesmenneeseen Dolorianiin eivät ole kaukaa haettuja, ja musiikista löytyy paljon myös Triptykonia.

Alpha Huntin äänimaailma on musiikkityylille loistava. Erityisesti jämäkkä ja kuulas bassosoundi on suorastaan tuhoisa. Musiikissa on paljon vanhan koulun black metalista tuttuja piirteitä, mutta lähestymistapa on kiinnostavalla tavalla ”freesi” ja jopa omintakeinen, mikä ei ole todellakaan itsestäänselvyys.

Unfyrosin esiintulo on todella kova ja lupauksia herättävä. Mahtaakohan kiekosta olla tulevaksi kulttiklassikoksi asti? Saumoja nimittäin on.

Lisää luettavaa