Maailmaa parantamassa aikuisten miesten raivolla – arviossa With Honor

Julkaistu Infernossa 9/2023.

02.12.2023
WITH HONOR
Boundless
PURE NOISE

Kahden räjähtävän energisen albumin ja yhden ep:n jälkeen vuonna 2006 pillit pussittanut streittaribändi With Honor palaa parantamaan maailmaa. Uuden levyn simppelin melodinen metallihosse pärskähtelee samaa vimmaa kuin esikoisalbumi Heart Means Everything (2004).

Aikuisten miesten raivo vuosimallia 2023 on jäsennellympää ja lähes Bad Religionin lailla melodista. Silti connecticutilaisilla on yhä sama, ehkä vain Rise Againstiin ja Hatebreediin vertautuva erityistaito lietsoa kuulija häsläämään hiki hiusrajassa, kunnes katarsis korvaa kivun ja klaustrofobiseksi käyneeseen kalloon mahtuu taas vähän toivoa.

Parantavaan punkrokkiin ei vaadita kuin nivaska riffejä, kiivas skänkki komppi ja paljon huutolaulettua asiaa. Boundlessinkin sanoma on hyllytavaraa, joskin ajankohtaista sellaista. Asialistalla on paitsi Yhdysvaltain  sosiopolitiikka köyhyysongelmasta aseväkivaltaan myös huoli huomisesta, puhumattakaan aiheista, joiden ääneen mainitseminenkin tuottaa otsaan woke-leiman. Onneksi yhtye puhuu myös itse kunkin paikan ja sisäisen rauhan löytämisestä.

Kiitos With Honor, on teitä kaivattukin. Maailma on taas niin täynnä kyynistä paskaa, että idealisteille olisi laajempaakin tilausta.

Lisää luettavaa