Mahdoton löytää suoraa vertailukohtaa – arviossa Brulvahnatu

Julkaistu Infernossa 11/2023.

10.02.2024
BRULVAHNATU
Shining Nagas Territory
BESTIAL BURST

Kanada on tuonut yleisön tietoisuuteen Blasphemyn ja Revengen kaltaisia kovan luokan black/death-akteja. Myös saman maan Edmontonista saapuva Brulvahnatu kuuluu mustanpuhuvan kuolomurinan pariin, mutta lähestyy genreä täysin omanlaisella visiolla.

Ainoastaan vinyylinä vuonna 2021 ilmestyneen Shining Nagas Territoryn cd-painos on kahden levyn mittainen ja sisällöltään kattava. Massiiviset kappaleet on kasattu hyvistä ja omaleimaisista riffeistä, pääosin syvältä muristuista lauluista ja ennen kaikkea tiheästä tunnelmasta, joka muodostuu Brulvahnatun kantavaksi voimaksi.

T. McClellandin sooloprojektin sävellykset eivät ole aivan huipputasoa, mutta totaalisen omaehtoinen taiteellinen näkemys tekee niistä mielenkiintoisia. Brulvahnatun musiikille on mahdoton löytää suoraa vertailukohtaa, mikä tekee siitä tänä yltäkylläisyyden aikana tavanomaista arvokkaampaa.

Shining Nagas Territory on mielenkiintoinen paketti, jossa riittää märehdittävää. Materiaalissa on kuitenkin myös varaa karsimiseen, joka olisi tehnyt kuuntelukokemuksesta kenties vieläkin vakuuttavamman. Näinkin kokonaisuus jää pyörimään aivan neljän kirveen tuntumaan.

Lisää luettavaa