Mahtavan raivokasta mylvintää – arviossa Midnight

Julkaistu Infernossa 3/2022.

MIDNIGHT
Let There Be Witchery
METAL BLADE

Vuonna 2003 perustettu yhdysvaltalainen yhden miehen bändi Midnight on julkaissut neljä kovin kehuttua levyä. Viides jatkaa tuttua kaavaa aina kamalaa kotikutoista kansikuvaa myöten.

Motörhead-henkistä heviä black-, thrash- ja speed metal -otteella soittava yhtye on yhtä tunnistettava ja omaleimainen kuin oletettu esikuvansa. Myös biisien nimet ovat taattua laatua: etenkin Nocturnal Molestation saisi jonkin toisen bändin levyttämänä aivan toisenlaisen kaiun. Kun kyseessä on Midnight, ties minkälaiset törkyilyt sivuuttaa arkipäiväisenä juttuna.

Levyn alkupään biiseissä on ehkä pientä kankeutta, mutta sen vauhdikkaammat kappaleet mylvivät suorastaan mahtavan raivokkaasti. Parhaita paloja on vaikea valita, sillä todella koukuttavia vetoja on lähes koko albumin mitalla.

Let There Be Witcheryssä ei ole Midnightin tunteville mitään uutta, mutta juuri siksi se toimii niin hyvin. Tämänkaltaisen, niin vahvasti omaa juttuaan tekevän yhtyeen ei pidäkään uudistua, jos vanha menetelmä on todettu vedenpitäväksi. Ja sehän on. 34-minuuttinen levy on ohi niin pikaisesti, että se pyörii helposti parikin kertaa yhdeltä istumalta.

Lisää luettavaa