Mahtipontista, surumielistä ja melodisesti värikästä voimadoomia – arviossa Memory Garden

Julkaistu Infernossa 2/2022.

26.03.2022
MEMORY GARDEN
1349
NO REMORSE

Näille kavereille soisi suurempaakin näkyvyyttä. 1990-luvulta asti tasaista laatua julkaisseet ruotsalaiset vannovat synkeyden, raskauden ja (hyvän) raskassoutuisuuden nimiin.

Vahvat melodiat ja rikkaan kaihoisa äänimaailma eivät toistele eeppisen doomin kliseitä. Memory Garden sekoittelee maalailuunsa jonkin verran myös voimametallisempaa iskevyyttä, vaikka pääpaino löytyykin Candlemassin jo vuosikymmeniä sitten mestaroimilta mailta.

Paperilta luettuna yhdistelmä on erikoinen, mutta se toimii erittäin hyvin. Kuten yhtyeen aiemmatkin julkaisut, 1349 on tekijöidensä näköinen tuote. Se on saavutus jo sinänsä.

Keskiajalla riehuneen ruton ympärille kasaillut tunnelmat ovat sen verran lohduttomia, että kiekko ottaa muutaman kuuntelun auetakseen kunnolla. Bändin melodiantaju ja erityisesti laulaja Stefan Berglundin vahva suoritus nostavat levyn kuitenkin jälleen kerran kulmauksensa sielukkaampaan ja nautittavampaan päähän.

Dan Swanon lämmin ja raskas soundi on sekin kohdillaan, joten mahtipontisen, surumielisen ja melodisesti värikkään voimadoomin harrastajille elämyksen pitäisi olla taattu.

Lisää luettavaa