Mainio tunnin pakomatka äänimaisemiin – arviossa Elder

Julkaistu Infernossa 4/2020.

21.08.2020
Elder
Omens
Stickman

Allekirjoittanut törmäsi Elderiin ensimmäistä kertaa Youtube-algoritmin suosittelemana. Jenkkibändin edellinen ep Gold & Silver Sessions (2019) vakuutti hienoilla instrumentaaleillaan, ja Elder on pakannut vahvuutensa myös Omensille. Massiivisia sovituksia, unenomaista maalailua, koukuttavia melodioita ja suvereenia soitantaa. Kokonaisuuden kruunaa Nicholas DiSalvo. Hänen laulunsa tekee bändistä ainutlaatuisen kuuloisen.

Levyn avaava nimikkokappale maalailee hienoilla syntikkasovituksilla. In Processionin melodiset instrumentaalikohdat nostattavat mielialaa, ja DiSalvon laulu saa hymyn huulille. Halcyonin matalalta surisevat syntikat peilautuvat heliseviin kitarakuvioihin maukkaasti. Psykedeelinen rock proge- ja metallielementeillä on homman nimenä, ja bändi tekee selkeää pesäeroa vanhaan stoner/doom-soundiinsa.

Omens on mainio tunnin pakomatka äänimaisemiin. One Light Retreatingillä bändi näyttää dynamiikantaitoaan ja tasapainoilee hienosti hillityn ja mahtipontisen välillä. Levy kuulostaa positiiviselta sitä kuitenkaan alleviivaamatta. Viisi kappaletta rönsyilee ja kellottaa kymmentä minuuttia kuuntelua kestäen. Tämä levy tullee pyörimään hämyisissä kevät- ja kesäilloissa kerran jos toisenkin.

Lisää luettavaa