Mäiskintää isolla moukarilla – arviossa Filter

Julkaistu Infernossa 8/2023.

04.11.2023
FILTER
The Algorithm
GOLDEN ROBOT

Isolla moukarilla mäiskivän levyn päättää nätin utuinen biisi nimeltä Command Z, jonka kertsissä Richard Patrick laulaa mainion uniikilla äänellään: ”I Wanna be high as a motherfucker, high as fuck.” Loistavan levyn sinetti on lyöty.

Ysärin loppupuolella pätenyt Filter tekaisi kolmen mahtavan albumin jälkeen valjumpaa tavaraa. Pitkän tauon jälkeen julkaistava kahdeksas levy jatkaa alkupään loistotuotannon laadullista ja tyylillistä suoraa.

Filter oli aina teknologisesti orientoituneen kuuloinen, ja sikäli saatteessa retosteltu ”moderni soundi” ei sanottavasti hätkäytä. Supernapakat rummut mätkivät menemään ronskilla otteella, ja särökitaravallit ovat muhkeita, etenkin monipuolisesti möyryävien ja ujeltavien syntikkapohjien päällä.

Biisipuolella Patrickilla on ollut hyvä kausi. Kekseliästä ja harvinaisen iskevää tarttuvuutta riittää, biisit rakentuvat komeasti ja mielenkiinto pysyy yllä niin biisien sisällä kuin albumikokonaisuudessa. Konepainotteisesta tuotannosta huolimatta ilmaisussa on sielua ja arvaamattomuutta, ja meneehän touhu ihastuttavaksi mättämiseksikin.

Otamme Filterin ilolla takaisin aktiivisten suosikkibändien listalle!

Lisää luettavaa