Mallikas, muttei järin yllättävä julkaisu – arviossa Watainin livelevy

Julkaistu Infernossa 10/2023.

18.12.2023
WATAIN
Die in Fire – Live in Hell
NUCLEAR BLAST

Die in Fire – Live in Hell on laskujeni mukaan Watainin seitsemäs livejulkaisu. Yhtye tunnetaan hurjana keikkabändinä, mutta livealbumien suurehkoa määrää on silti hankala ymmärtää. Esiintymisten energia kun tuppaa välittymään taltioinneilta ainoastaan puolella teholla.

Uusi live on tehty juhlistamaan Watainin 25-vuotista uraa. Tukholmassa vuosi takaperin rykäistyn keikan taltiointi on jäljeltään odotetusti priimaa, musiikkityyli huomioiden hyvin toteutettua ja juuri oikealla tavalla tanakalta kuulostavaa tavaraa.

Kahdentoista kappaleen joukkoon mahtuu paloja koko uran mitalta, vaikka Rabid Death’s Curse -esikoinen (2000) ja Sworn to the Dark (2007) on sivutettu tyystin. Syitä tähän voi vain arvailla. Watainin uudemman materiaalin faneille on sen sijaan tarjolla yllin kyllin kuunneltavaa, ja osa kappaleista toimiikin mallikkaasti.

Kyseessä on hyvin tyypillinen livejulkaisu, joka ei paljasta mitään yllättävää. Levyyn tulee tuskin tartuttua jatkossa, semminkään, kun kyseessä ei ole kuvallinen versio. Watain todistakoon voimansa jatkossakin studiolevyillään.

Lisää luettavaa