Mannaa vanhoille faneille – arviossa Incantationin kokoelma

Julkaistu Infernossa 9/2022.

09.12.2022
INCANTATION
Tricennial of Blasphemy
RELAPSE

Rakastan säläkokoelmia. Jokaisen pienjulkaisun, promonauhan ja kokoelmaraidan perässä juokseminen on silkkaa kauhua, mutta ne ovat kuitenkin kiinnostava osa pitkäsoittojen väliin jäävää maisemaa.

Tricennial of Blasphemy on jyhkeä, yli kaksituntinen kokoelma ylempänä mainittuja harvinaisuuksia ja muita erikoisuuksia. Kirsikaksi on isketty kaksi uutta kappaletta ja valikoima noin vuosikymmenen takaisia liveluentoja. Kokonaisuus on kiitettävän kattava.

Materiaalia ei kannata läpivalaista sen tarkemmin, sillä vanhoille faneillehan tämä on suunnattu. Musiikkia ahmiessa havahtuu taas siihen, kuinka valtava määrä perässähiihtäjiä Incantationin vanaveteen on vuosikymmenten mittaan ilmaantunut. Niistä useimmat eivät ymmärrä koukkujen päälle mitään.

Ei Incantation itsekään mitään hittikamaa ole koskaan tehnyt, mutta bändin aito ja alkuperäinen yhdistelmä brutaalia death metalia ja raa’asti jurnuttavaa kuolodoomia on allekirjoittaneen korvissa yhä parasta, mitä rahalla saa.

Kokoelmassa ei ole oikein muuta vikaa kuin käänteisesti kronologinen biisijärjestys, jonka käyttöä en ole ikinä ymmärtänyt.

Lisää luettavaa