Melko tanakka paketti koskenkorvankatkuista mustaa metallia – arviossa Goats of Doom

Julkaistu Infernossa 4/2018.

Goats of Doom
Alla kirkkaimman tähden
Negative Reaction

Nivalan black metal -joukkio on kasvattanut profiiliaan hiljakseen, ja yhtyeen kolmas levy tuntuu vuoden 2012 Lost in Time and Void -esikoisesta asti odotetulta onnistumiselta. 

Alla kirkkaimman tähden tuo bändin ilmaisuun rutkasti eeppisyyttä, massiivisuutta ja suomeksi messuttuja sanoituksia, jotka vaikuttavat kertovan kotimaamme pelastamisesta abrahamilaisten uskontojen kynsistä. Aihe ei ole sinällään mitenkään uusi tai vallankumouksellinen, mutta suomeksi kirjoitetut sanoitukset antavat teemalle pientä lisäpontta. 

Goats of Doom kuulostaa myös musiikillisesti kotimaiselta. Vaikutteita kuvittelisi imetyn muun muassa Hornan ja Moonsorrow’n suunnilta, ja kun satunnaiset melodiakulut viittaavat jopa suomalaisen perinneiskelmän puolelle, kasassa alkaa olla melko tanakka paketti koskenkorvankatkuista mustaa metallia – ja siis ainoastaan sanan positiivisessa merkityksessä. 

Goats of Doom tuntuu löytäneen musiikilleen linjan, joka saattaa kantaa vielä pitkälle. Enpä näkisi lainkaan toivottomana sitäkään vaihtoehtoa, että bändi hellittäisi otettaan perinteisestä black metal -ilmaisusta ja panostaisi jatkossa lisää musiikkinsa eeppisyyteen ja melodisuuteen.