Melodista metallia täydellä taidolla ja vilpittömyydellä – arviossa After Infinity

Julkaistu Infernossa 3/2024.

09.05.2024
AFTER INFINITY
After Infinity
MAUSTE

Dreamtale-kitaristi Zsolt Szilágyin uusi projekti After Infinity perustettiin kaksi vuotta sitten. Homman nimi on vähemmän yllättäen melodinen heavy/power metal.

Mukaan pestattiin miehen vanhoja tuttuja kuten basisti Roi Partanen (Everfrost) sekä laulaja-ensemble, joka koostuu sellaisista nimistä kuin Nitte Valo (Dreamtale, ex- Battle beast), Mikael Salo (ex-Dyecrest, ex- Metal De Facto) Leonard F. Guillan (ex-King Company), Stephen Baker (Frozen Factory) ja Juanma Draven (Carved in Ashes).

After Infinityn progressiivisilla elementeillä maustettu melodinen metalli on mittavan laulajakaartinsa ansiosta sopivan monipuolista ja virkeää, jotta mielenkiinto säilyy. Esimerkiksi Mikael Salon laulama Crown of Clowns puksuttaa tehokkaasti eteenpäin iskevän johtoriffinsä avulla. Myös Nitte Valon komeasti tulkitsema Without You vetää levyä hieman kevyemmän hard rockin suuntaan, kun taas komea balladi Do What You Got to Do kuulostaa jo melkein Broadway-musikaalilta!

After Infinityä voisi moittia monellakin mittarilla korniksi yhtyeeksi, mutta totuus on, että orkesterin musiikki on täydellä taidolla ja vilpittömyydellä esitettyä. Sitä on pakko arvostaa.

Lisää luettavaa