Melodisuus, progressiivisuus ja raskaus yhdistyvät optimaalisella tavalla – arviossa Communic

Julkaistu Infernossa 10/2020.

25.01.2021
COMMUNIC
Hiding from the World
AFM

Jos Rush oli yksi rockmaailman kovimmista trioista, Communicia voi helposti tituulerata maailman kovimmaksi metallitrioksi.

Laulaja-kitaristi Oddleif Stenslandin, basisti Erik Mortensenin ja rumpali Tor Atle Andersenin muodostaman ryhmän suurin valttikortti on tähän asti ollut sovituksellinen tyylitaju sekä armottoman koukuttavat riffikudelmat. Yhtyeen progressiivinen power metal liikkuu periaatteessa jossain Nevermoren ja Fates Warningin välimaastossa, jossa melodisuus, progressiivisuus ja raskaus yhdistyvät optimaalisella tavalla.

Yhtyeen kuudes albumi esittelee entistä kypsemmän ja monipuolisemman Communicin, joka on keskittynyt kappaleiden yksilölliseen ilmeeseen, kun taas aikaisemmilla levyllä fokus oli enemmän kokonaisuuden välittämässä yleisessä tunnelmassa. Tämä ei silti tarkoita, että Hiding from the World olisi levynä jotenkin linjaton tai sekava, pikemminkin päinvastoin. Kyseessä saattaa olla yhtyeen vahvin albumikokonaisuus sitten Payment of Existencen (2008).

Onpa kyse sitten nimikappaleen tai Born without a Heartin kaltaisista melankolisista eepoksista, räväkästä aloituskappaleesta Plunder of Thoughtsista tai juuri oikealla tavalla paatoksellisesta My Temple of Pridesta, levy tarjoaa soonista nautintoa. Communic on palannut, kauan eläköön Communic!

Lisää luettavaa