Menevää kovismusiikkia – arviossa Wolfbastard

Julkaistu Infernossa 1/2022.

WOLFBASTARD
Hammer the Bastards
CLOBBER

Briteillä on pitkät perinteet niin punkin kuin black metalin parissa. Kun nämä kaksi genreä lämätään tiukasti yhteen, kymmenen vuotta toiminut Wolfbastard voi sanoa ylpeästi olevansa omalla musiikillisella maaperällään.

Pariminuuttisia kappaleita purskautteleva Wolfbastard on juuri sitä, mitä voi odottaa: suoraviivainen ja tyly kolmikko, joka mallintaa musiikissaan Darkthronen, Dischargen ja Venomin pioneerityötä. Erikoisia sävellyksellisiä käänteitä ei kuulla, eikä kukaan niitä varmaan odotakaan.

Hammer the Bastardsin perustakominen kantaa mukavasti läpi levyn, mutta Wolfbastardin ilmaisu on lopulta liian yksitoikkoista iskeäkseen aivan täysillä. Joku saattaa antaa erikoisarvoa erityisen rienaaville sanoituksille, mutta bändin ydinosaaminen löytyy soittopuolelta, jos jostain.

Wolfbastardin kolmas kokopitkä sisältää menevää kovismusiikkia, jonka kohtalona on valitettavasti jäädä kovempiensa jalkoihin. Yleiskuva on kuitenkin siinä määrin toimiva, että mikäli punkahtava metallikohkaaminen maistuu, Wolfbastardilla saattaa olla kuulijalle rutkasti annettavaa.

Lisää luettavaa