Miedosti viihdyttävä tribuutti – arviossa Galactic Empire

Julkaistu Infernossa 6/2023.

16.09.2023
GALACTIC EMPIRE
Special Edition
PURE NOISE

Jos jostain päin ulkoavaruutta löytyy vielä nörtimpi yhtye kuin Star Warsia larppaava instrumentaalibändi Galactic Empire, se lienee maapallolaisille toistaiseksi tuntematon elämänmuoto.

Niin korni kuin philadelphialaisyhtye koko konseptiaan myöten onkin, oikein hauskastihan tuo kaikki Toton laulajan isän John Williamsin scoret djenttiheviksi sovittaa. Huumorin pilkettäkin bändin albumista ja kiertueesta toiseen vaihtuvien roolikypärien alla piilevistä silmistä löytyy, sillä albumi avataan asiaankuuluvasti 20th Century Fox -elokuvayhtiön tutulla fanfaarilla.

Instrumentaalinen musiikki jättää kuulijalle yleensä enemmän tulkittavaa kuin laulettu. Galactic Empiren tapauksessa sääntö ei päde, kun bändin työnkuvaksi jää vain sovittaa ja soittaa tuttuja leffasävelmiä silmämuniaan myöten George Lucasin avaruusfantasioiden maailmoihin uppoutuneelle niche-yleisölle.

Itse en tuota yleisöä edusta tai välitä ihmeemmin Tähtien sota -saagasta, mutta tribuutin miedon viihdyttävyyden myönnän kyllä. Eri juttu taas on, moniko jaksaa kiinnostua samasta gimmickistä vielä kolmannen levyn jälkeen. Cosplayta tai ei, tribuuttibändi on kuitenkin vain tribuuttibändi.

Lisää luettavaa