Mielenkiintoinen, mutta keskeneräiseltä tuntuva tapaus – arviossa Aset

Julkaistu Infernossa 8/2023.

08.11.2023
ASET
Astral Rape
LES ACTEURS DE L’OMBRE

Aset on paperilla todella mielenkiintoinen tapaus. Anonyymisti toimivan yhtyeen riveistä löytyy niin kotimaisen Oranssin Pazuzun kuin ranskalaisen Sethin miehistöä, mikä asettaa Astral Rapelle jopa kohtuuttoman kovat odotukset.

Muinaisen Egyptin mysteereihin pohjaavan albumin sisältö on odotettua suorempaa black metalia. Oranssin Pazuzun kiemuroita on turha odottaa, sillä pitkistä kappaleista kasattu albumi on pohjimmiltaan tylyä pommitusta, josta haistaa paljolti kitaristi Blasphemerin aikaisen Mayhemin.

Välistä Aset väläyttelee mielenkiintoisia eeppisia kuorolauluja ja muita normaalista black metalista eroavia vaikutteita, jotka saattaisivat kantaa jatkojalostuksella todella pitkälle. Totuus kuitenkin on, että kovemmankin metallipään kestävyys on koetuksella yli kymmenminuuttisten perus-black-hakkausten kohdalla.

Oranssi Pazuzu ja Seth ovat kovia tekijöitä sarjassaan, mutta Asetin esikoinen tuntuu jotenkin keskeneräiseltä. Musiikki kaipaa paljon enemmän vaihtelua, vivahteita ja nyansseja iskeäkseen aivan kunnolla.

Lisää luettavaa