Miellyttävän persoonallinen ote – arviossa Tuhka

Julkaistu Infernossa 8/2022.

31.10.2022
TUHKA
Antologia
NYKTA

Syvällä maan alla lymyillyt Tuhka on Rodent Epochissa vaikuttavan Caine Coraxin sooloprojekti, jonka Antologia-kokoelma niputtaa yhteen aktin kahden viimeisimmän demojulkaisun sisällön.

Tuhkan lo-fi-soundinen musiikki on ytimeltään kokeilullista ja vahvaan toistoon perustuvaa black metalia, joka lienee kerännyt inspiraatiota Burzumin ja Ildjarnin kaltaisilta yhden miehen yksiköiltä. Tunnelmassa on hypnoottisuutta, ja etenkin minimalistinen kosketinsoitinten käyttö on nappiveto, joka nostaa sävellysten tehon parhaimmillaan toiseen potenssiin.

Erityisesti vuonna 2020 ilmestyneen Hypnoosi-demon materiaali puhuttelee poikkeuksellisella tunnelmallaan, ja sen menon voisi kuvitella toimivan jopa Oranssin Pazuzun ystäville. Aiemmin tänä vuonna julkaistu Transsendenssi jää hieman valjummaksi, mutta sisältää demojen yleinen taso huomioiden hyvää jälkeä sekin.

Tuhkan persoonallinen ote tuli mieluisana yllätyksenä. Antologian säröinen ja usvainen maailma on kiinnostava. Toivottavasti projekti onnistuu säilyttämään persoonallisuutensa myös tulevaisuudessa.

Lisää luettavaa