Minkä tahansa yli nelikymppisen bändin mittapuulla keskitasoa kovempi suoritus – arviossa Vicious Rumors

Julkaistu Infernossa 8/2020.

Vicious Rumors
Celebration Decay
Steamhammer

Kitaristi Geoff Thorpen kipparoima jenkkibändi on kokenut uransa aikana enemmän kuin tarpeellisen määrän miehistönvaihdoksia. Yhtye on silti ehdottoman tunnistettava ja todella vahva vielä 13. studioalbumillaan.

Riffit ovat purevia ja soolot todella upeita. Vähintään puolet levyn hienoudesta meneekin kitaratyöskentelyn piikkiin. Mitään maailmaa mullistavaa on turha odottaa, mutta hyvää rälläystä ja jynttää kuunnellessa ei oikeastaan muuta kaipaakaan.

Kokonaisuus on uskottava ja ennen kaikkea ehjä. Biisit kuulostavat oikeasti siltä, että ne kuuluvat samalle albumille. Aihepiirejään myöten tummanpuhuvalta teokselta on hieman vaikeaa löytää kohokohtia, mutta yksi niistä on samastuttava, aavistuksen muita biisejä kepeämpi Long Way Home. Arrival of Desolation taas voisi olla peräisin miltä tahansa yhtyeen klassikkolevyltä.

Järjestyksessään jo peräti bändin kymmenes solisti, vuodesta 2018 lähtien mukana ollut Nick Courtney muistuttaa soundillisesti yllättävän paljon Queensrÿchessa nykyisin laulavaa Todd La Torrea. Vicious Rumorsin laulajanpestit ovat osoittautuneet pääsääntöisesti vain muutaman vuoden pituisiksi, joten ei auta kuin toivoa Courtneyn uralle hieman pidempää ikää. Miehen ääni on nimittäin kuin luotu tälle bändille.

Celebration Decay ei ole mikään Digital Dictator tai Welcome to the Ball, mutta se on minkä tahansa yli nelikymppisen bändin mittapuulla keskitasoa kovempi suoritus. Vicious Rumors ei jää paistattelemaan menneiden päivien maineessa, vaan hoitaa homman kotiin kunnialla.

Lisää luettavaa